Блінкен і Лавров обмінялися вербальними ударами

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-У п’ятницю Блінкен поставив під сумнів привід, яким Росія скористалася для відправки військ до Казахстану після декількох днів масових заворушень у сусідній країні.
“Один урок із минулої історії: коли у твоєму будинку опинилися росіяни, їх буває складно змусити піти”, – сказав Блінкен.
У МЗС Росії зауваження Блінкена назвали “типово хамським” американським жартом.
“Якщо Ентоні Блінкен так любить уроки історії, то нехай має на увазі наступний: коли у твоєму домі опинилися американці, буває складно залишитися живими, не бути пограбованим чи зґвалтованим”, – йдеться у заявi МЗС Росії.
Учорашня відеоконференція міністрів закордонних справ країн НАТО закінчилась одностайною позицією, що Альянс не повинен давати жодних гарантій Росії щодо його розширення на Схід Європи. Після цього Ентоні Блінкен учора подзвонив Дмитру Кулебі і повідомив, що в Альянсі панує солідарність з Україною.
Подібну заяву зробив сьогодні Генсек НАТО Єнс Столтенберг.
Нагадаю. У понеділок, 10 січня у Женеві мають відбутися переговори між делегаціями високопосадовців Росії і США в рамках формату “Діалог про стратегічну стабільність”.
А 13 січня у Брюсселі планується засідання Ради НАТО – Росія на рівні міністрів закордонних справ. Навіть не знаю що від цих зустрічей чекати. Швидше за все це будуть формальні зустрічі без жодних результатів. Про раніше оголошену на 9 січня зустріч Байдена і Путіна у Женеві ніхто вже не згадує.
Для мене новорічні і різдвяні свята завершились.
На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та у приміщенні
 
 
 
 
 

peredplata