На Буковині правоохоронці посилили заходи щодо виявлення нелегалів у період воєнного часу

Протягом двох днів поліцейські ГУНП в Чернівецькій області викрили семеро осіб, які незаконно перебували на території України. За такі дії чинним законодавством України передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу та примусове повернення до країн походження. 
 
Відповідно до вказівки керівництва Нацполіції через повномасштабне вторгнення російської федерації на територію України, буковинські правоохоронці цілодобово здійснюють фільтраційні заходи. У складі контактної групи працівники міграційної поліції спільно з представниками Нацгвардії, Державної міграційної і прикордонних служб та військової адміністрації виявляють нелегалів у Чернівецькій області. 
 
Перевірки щодо законності перебування іноземців в Україні здійснюються у місцях скупчення і накопичення евакуйованих осіб чи переселенців. Зокрема, протягом 13 та 14 січня під час патрулювання на блокпостах, авто- та залізничних вокзалах поліцейські викрили сімох нелегалів. Серед виявлених порушників – громадяни російської федерації, КНР, Молдови та Азербайджану. 
Через незаконне перебування на території України їм загрожує відповідальність, передбачена частиною 1 статті 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
За поданням правоохоронців Державна міграційна служба прийняла рішення про примусове повернення нелегалів до країн походження із забороною в’їзду до України терміном на три роки.
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata