Європейський Союз буде з Україною

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Володимир Зеленський передав у представництво ЄС у Києві заповнену анкету для одержання Україною статусу країни-кандидата на членство в Європейському Союзі
Десять днів тому під час візиту до Києва президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн і Верховного представника ЄС Жозепа Борреля вони вручили президенту України спеціальну анкету, яку необхідно було заповнити для набуття Україною статусу країни-кандидата на членство в Європейському Союзі. Анкета складається з двох томів (понад 400 сторінок). Сьогодні Володимир Зеленський передав виповнену анкету голові дипломатичного представництва ЄС у Києві, послу Матті Маасікасу (Matti Maasikas).
З цього приводу Матті Маасікас зробив заяву: “Ще один крок на шляху України до ЄС зроблено. За честь отримати від пана Зеленського відповіді на запитання в анкеті ЄС щодо набуття Україною членства у Євросоюзі. Надзвичайні часи допомагають робити надзвичайно важливі кроки з надзвичайно високою швидкістю”.
Автор цих рядків поцікавився у представників Єврокомісії, Ради ЄС і Європейського парламенту: скільки ще може тривати процедура набуття Україною статусу кандидата у члени ЄС? Більшість експертів переконані, що процедура займе ще кілька місяців. Але це вже суто бюрократичні формальності.
На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та у приміщенні
 
 
 

peredplata