Україна готує відповіді на другу частину анкети для ЄС

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Україна в найкоротші терміни через 10 днів після отримання Анкети ЄС відправила першу частину заповненого опитувальника, на основі якого Єврокомісія оцінить можливість країни отримати статус кандидата в члени ЄС. Наразі ведеться робота над другою частиною анкети.
Першa частина Анкети ЄС, яку під час візиту до Києва, 8 квітня, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн передала Володимиру Зеленському готова і 18 квітня була повернута з відповідями у представництво ЄС у Києві. Наразі триває робота над другою частиною. А це понад 280 сторінок. Україна має дати розгорнуту оцінку відповідності нашого законодавства до європейського законодавства.
Заповнення Анкети ЄС – стандартна процедура. Її основна мета — з’ясувати, наскільки держава-аплікант відповідає Kопенгагенським критеріям членства: географічне положення, політичний та економічний чинник. Також у Анкеті ЄС вказано питання демократії, верховенство права, забезпечення прав людини та інші. Сьогодні головна мета України – встигнути надіслати другу частину відповідей до 23-24 червня. У ці дні відбудеться саміт лідерів ЄС, на якому і вирішиться доля України в Євросоюзі.

peredplata