10 років тюрми загрожує уродженці росії, яка агітувала за відновлення СРСР

За матеріалами СБУ в Івано-Франківській області завершено досудове розслідування стосовно 43-річної уродженки РФ котра поширювала в мережі Інтернет та публічно використовувала символіку комуністичного тоталітарного режиму ( ч. 2 ст. 436-1 КК України).

Пише – джерело.

За даними слідства, уродженка РФ з 2015 року набула громадянство України та проживала в місті Івано-Франківськ. Упродовж 2019-2022 років вона систематично поширювала, а також публічно використовувала матеріали із зображенням символіки комуністичного тоталітарного режиму.

Прихильниця Радянського Союзу популяризувала ідеї його відродження та відновлення, звеличувала Леніна та Сталіна, пропагувала злочинний режим.

25.03.2022 року їй повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУ Нацполіції в області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

За результатами досудового розслідування складено обвинувальний акт, який 21.04.2022 прокурори направили до Івано-Франківського міського суду для розгляду по суті. Зловмисниці загрожує до 10 років ув’язнення.

peredplata