Водійка на Audi заїхала в Архикатедральний собор , знесла плащаницю та престол

У Тернополі водійка на Audi заїхала в Архикатедральний собор УГКЦ, знесла плащаницю та престол

Жінку забрали до лікарні, чи була вона під дією наркотиків чи алкоголю – невідомо

Автомобіль всередині Архикатедрального храму у Тернополі. Водійка заїхала всередину церки та розбила там престол та плащаницю

Вночі з п’ятниці на суботу, 23 квітня, водійка Audi вїхала в Архикатедральний Собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ, що в центрі Тернополя. Вона заїхала всередину церкви автомобілем, перед тим знісши металеві двері, повідомила прес-служба місцевої поліції.

 

Інцидент трапився вночі, близько 00:40. 35-річна жінка за кермом Audi в’їхала всередину церкви. Водійка знесла металеві двері, заїхала всередину, розбила престол та плащаницю

 

Відео, на якому видно як автомобіль таранить у церкві престол та плащаницю, потрапив в мережу. Автор невідомий

Поліцію одразу викликав настоятель церкви. «Виїхавши на виклик, працівники поліції встановили, що 35-річна жителька Тернополя, керуючи автомобілем марки «Ауді», знісши центральні металеві двері Катедрального собору, заїхала всередину культової споруди та пошкодила церковне майно», – повідомила поліція.

Водійка протаранила металеві двері собору, знищила церковне майно (фото поліції)

Рятувальники, які з поліцейськими приїхали на виклик, за допомогою лебідки, відбуксирували автомобіль з храму. Тим часом водійку автомобіля забрали до лікарні. Чи була вона п’яною за кермом у поліції не повідомляють.

 

Мер Тернополя Сергій Надал, відреагував на нічний інцидент. «Нелюди сплюндрували святиню Тернополя – Архикатедральний Собор УГКЦ. Протаранивши ворота, вхідні двері автомобілем, знищили плащаницю у храмі. Ми зробимо все, щоб тернополяни не відчули наруги над багатовіковим святим місцем. Зробимо все, щоб відновити святиню», – написав міський голова Тернополя у Facebook.

На 35-річну водійку відкрили кримінальне провадження за пошкодження релігійних споруд чи культових будинків. Їй

https://www.youtube.com/watch?v=D4vmKoo4jO0

та в’їхала у собор. © https://lviv.vgorode.ua/news/sobytyia/a1204119-u-ternopoli-zhinka-za-kermom-avtomobilja-znesla-dveri-ta-vletila-u-sobor-video-momentu-dtp
https://zaxid.net/news/

 

Тернопіль ще не бачив чогось подібного. Вночі всередину головного храму греко-католиків міста – Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці (УГКЦ) в’їхав автомобіль. 35-річна тернополянка, керуючи автомобілем марки «Ауді», знісши центральні металеві двері Катедрального собору, заїхала всередину культової споруди та пошкодила церковне майно. Нічні події вперше прокоментувала військова влада Тернопільщини.

– Сьогодні вночі сталася ситуація, яку зараз пробують подати, що це дії ДРГ по відношенню до Катедри. Ні, це не так! Це просто людина, яка не справилася з керуванням і заїхала прямо в Катедру. Пошкоджено вхідні ворота і сам по собі храм. Я впевнений, що Катедра своїми силами справиться і богослужіння в храмі відбуватимуться. Не пов’язуйте цю подію з воєнним станом, чи військовими діями, це, ще раз наголошу, просто вчинила людина, яка не справилася з керуванням. Зараз йде слідство, поліцейські беруть пояснення, – зазначив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

За фактом пошкодження Катедрального собору порушено кримінальне провадження за статтею 178 Кримінального кодексу України.

– Жінка після конфліктної ситуації з чоловіком сіла за кермо та поїхала в центр міста. Грубо порушуючи правила дорожнього руху, вона не справилася з керуванням та заїхала в храм, пошкодивши його. З XVIII століття ворота храму стояли. І ось тепер сталася така ситуація. Поліція задокументувала цей факт, жінці надається медична допомога. Випадок не пов’язаний зі збройною агресією, винуватиця інциденту мешканка Тернополя, місцева жителька. Слідство буквально за декілька днів дасть відповіді на всі запитання. На жаль, сталася дуже неприємна ситуація, але прошу всіх прийняти це, як те, що вже відбулося. Відповідно ми працюємо зі священнослужителями, щоби в цьому храмі відбулося богослужіння і люди могли скористатися послугами священиків, освятивши свої паски, – доповнив начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол.

 

peredplata