Процес пішов: перше село на Буковині перейшло від РПЦ до ПЦУ

Як і передбачав  ЧАС, все-таки перше село на Буковині перейшло з російської православної церкви у лоно материнської справжньої української церкви. Це сталося на свято літнього Миколая, 22 травня, у селі Хлівище.

Все село прийшло до церкви, і люди попросили попа разом з громадою йти до України. Російський піп впирався. А потім втік з села. Люди пізнали російську церкву і знають, що московські попи робили все для того, щоби в Україні почалася війна.
Вони допомагають російським військам вбивати українців, знищувати нашу державу.

Тут недавно був похорон у Вижницькому районі. Загинув герой України, і російський піп його відспівував. Доброго слова не сказав про воїна, про ЗСУ і Україну. Коли священник православної церкви України взяв слово і сказав правду про московських попів, той втік з похорону. Тому, що він сказав правду про злочини попів. Тому кінець їхній уже видно з-під ряси. Після Хлівища процес піде швидше…

P. S. Щойно надійшла інформація про те, що громада села Хлівище одноголосно проголосувала про перехід від російської церкви до православної церкви України підпорядкуванням митрополита Данила.

Процес пішов…

peredplata