На Буковині слідчі поліції повідомили про підозри посадовцям у зловживанні владою

Двоє службовців Чернівецької міської ради надали право чернівчанам повторно за визначений законом термін отримати компенсацію на отримання житла. Внаслідок протиправних дій з державного бюджету безпідставно витрачено понад один мільйон двісті тисяч гривень.
Проводячи досудове розслідування під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури, правоохоронці встановили, що у 2019 році двоє посадовців організували незаконну схему використання бюджетних коштів. Перебуваючи у складі комісії, до повноважень якої входить надання компенсації на придбання житла соціально незахищеним громадянам, виділили кошти двом чернівчанам.
Таким чином, внаслідок протиправних дій посадовці незаконно витратили з державного бюджету понад мільйон гривень.
Двоє чернівчан не мали права на отримання такої компенсації, оскільки під час перебування на квартирній черзі вже отримували кошти за останніх п’ять років. Відповідно – чинним законодавством заборонено повторно за цей період отримувати компенсацію на право власності нежитлових приміщень.
Слідчі Чернівецького районного управління поліції повідомили порушникам про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 2:
– статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем);
– статті 366 (Службове підроблення);
– статті 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.
Наразі вирішується питання обрання посадовцям запобіжних заходів. 
 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
 
 
 

peredplata