За 100 діб воєнного стану правоохоронці перевірили більше 38 тисяч громадян, які перетинали межі Чернівецької області

Від початку повномасштабного збройного вторгнення росії в Україну буковинські поліцейські посилено несуть службу та здійснюють комплекс додаткових безпекових заходів заради спокою жителів і гостей краю. За цей період на території обслуговування не допущено надзвичайних подій, а загальний рівень злочинності зменшився майже на 40%.
 
Особовий склад поліції Чернівецької області цілодобово забезпечує правовий режим воєнного стану, а також продовжує виконувати свої основні завдання: реагує на звернення громадян, охороняє правопорядок, попереджає та припиняє правопорушення, документує і розкриває злочини.
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
Спільно з військовослужбовцями та добровольцями поліцейські контролюють в’їзд і виїзд до Чернівецької області на 5 блокпостах, стежать за переміщенням людей, транспорту і вантажів, оглядають і перевіряють їх. Так, від початку запровадження воєнного стану правоохоронці перевірили на блокпостах більше 38 тисяч громадян.
 
Для належної життєдіяльності регіону наряди поліції посилено охороняють об’єкти критичної інфраструктури, будівлі органів державної влади, залізничні шляхи, а також патрулюють населені пункти області.
 
Завдяки додатковим заходам безпеки рівень злочинності на Буковині зменшився на 37%. Зокрема, на 46% менше зафіксовано шахрайських дій, кількість грабежів знизилася на 60%, крадіжок – на 69%, а незаконних заволодінь транспортними засобами – на 81%. Загалом, з 24 лютого до поліції Чернівецької області надійшло понад 85 тисяч звернень громадян. Кожне із них розглянуто й забезпечено відповідне реагування.
 
Найбільш поширеними правопорушеннями, пов’язаними з військовим конфліктом, є незаконний перетин державного кордону України та використання підроблених документів чоловіками для ухилення від мобілізації. Так, за фактами організації незаконного перетину кордону поліцейські розпочали 45 кримінальних проваджень, а за підроблення документів і їх використання в умовах воєнного стану – 235 кримінальних проваджень.
 
Консолідуючи зусилля правоохоронців, волонтерів і благодійників, поліцейські збирають гуманітарну допомогу для жителів регіонів з активними бойовими діями, захисників України, переселенців. Також екіпажі буковинської поліції супроводжують гуманітарні конвої як у межах області, так і в інші регіони держави.
 
Крім цього, співробітники ГУНП в Чернівецькій області постійно опікуються родинами вимушених переселенців і підопічними сиротинців, які на Буковині знайшли прихисток від воєнних злочинців. Поліцейські дбають про дозвілля дітей, цікавляться їхніми потребами та вишукують можливості своєчасно надати необхідну допомогу.
 
Ситуація на Буковині залишається спокійною та контрольованою. Поліція продовжує здійснювати організаційні і практичні заходи для дотримання прав та свобод громадян, попередження й розкриття резонансних злочинів.
 
 

peredplata