3000 доларів США, щоб покинути територію України – на Буковині повідомлено про підозру організатору незаконного переправлення осіб через держкордон

 

За процесуального керівництва  Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру буковинцю, який організував незаконне переправлення осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Джерело: Чернівецька обласна прокуратура. 

За даними слідства, 20-річний  житель смт Красноїльськ Чернівецького району, добре орієнтуючись на місцевості у прикордонній зоні, налагодив злочинну схему незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян України через держкордон. Доставляв осіб транспортним засобом до прикордонного села Нижні Петрівці, далі, у пішому порядку, супроводжував до лінії розмежування держкордону. Свої послуги оцінив у  1000 доларів США з особи.

10.06.2022 під час спроби провести до Румунії поза пунктами пропуску трьох чоловіків призовного віку був викритий прикордонниками відділення «Нижні Петрівці» 31 прикордонного загону неподалік держкордону.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

peredplata