У Чернівцях затримали російського агента під час спроби зафільмувати стратегічні об’єкти

На Буковині судитимуть російського агента, який надавав ворогу координати правоохоронних органів, об’єктів оборонно-промислового комплексу та критичної інфраструктури.
Про це інформує Чернівецька обласна прокуратура.
Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактами державної зради та виправдовування збройної агресії рф (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 436-2 КК України).
За даними слідства, проросійськи налаштований уродженець Чернівців свідомо надав представнику головного управління генерального штабу збройних сил країни-агресора згоду на співпрацю.
Встановлено, що зі своїм куратором обвинувачений познайомився у соціальній мережі «Однокласники», де активно поширював прокремлівські наративи та виправдовував збройну агресію рф. Після невимушеного обміну думками щодо військово-політичної ситуації в Україні «співрозмовники» почали тісно співпрацювати.
З лютого 2023 року, перебуваючи на Харківщині, де працював техніком з налаштування інтернету, чоловік збирав та передав ворогу дані про об’єкти критичної інфраструктури, оборонно-промислового комплексу України, мостів, а також відомості щодо дислокації та переміщення військової техніки та підрозділів ЗСУ.
На виконання чергового завдань ворога, у травні цього року, громадянин повернувся у Чернівецьку область, де збирав координати об’єктів критичної інфраструктури, мостів, правоохоронних органів та залізниці.
Його затримали правоохоронці під час спроби зафільмувати стратегічні об’єкти у Чернівцях. Він перебуває під вартою в ДУ «Чернівецький слідчий ізолятор».
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області.
 

peredplata