Перед судом постане буковинець за несплату аліментів у сумі понад 130 тисяч гривень

Дізнавачі поліції завершили досудове розслідування та зібрали достатню кількість доказів ухиляння чоловіка від виконання рішення суду. Відповідно до чинного законодавства, порушнику загрожує виконання громадських робіт, або обмеження волі на строк до двох років.

Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

До поліції звернулася 30-річна жителька Чернівецького району і повідомила, що колишній чоловік упродовж тривалого періоду не виплачує аліменти на утримання їхніх 5 донечок, віком від 1 до 14 років та 2 синів – 1 та 3 роки.

Під час досудового розслідування поліцейські відділення № 3 (м. Заставна) Чернівецького райуправління поліції з’ясували, що відповідно до рішення суду, 35-річний, раніше судимий за вчинення домашнього насильства буковинець, мав би виплачувати заявниці аліменти на утримання їхніх 7 спільних дітей до досягнення ними повноліття.

Чоловік знав про встановлене судом зобов’язання, однак ігнорував його. Загалом з квітня 2021 по червня 2022 року порушник заборгував жінці понад 130 тисяч гривень.

Дізнавачі поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 164 (Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей) Кримінального кодексу України. Також правоохоронці склали обвинувальний акт і направили його до суду для розгляду.

 

peredplata