Правоохоронці підозрюють у держзраді колишнього телеведучого телеканалу «Інтер»

Слідчі Служби безпеки України в Києві та Київській області підозрюють уродженця Житомира Юрія Кота у державній зраді в умовах війни.

Підозру оприлюднив Офіс Генпрокурора.

Як ідеться у тексті, Юрій Кот, 1976 р.н., з 2007 по 2014 роки неодноразово відвідував РФ, працюючи у цей час на українських телерадіоканалах АТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” та ПрАТ “Телеканал “Інтер” здобув медійну відомість, яку в подальшому використовував у власних цілях для шкоди інформаційній безпеці України, діючи в інтересах країни-агресора.

Взимку 2013-2914 рр. під час Революції гідності Кот був ведучим на київському Антимайдані, у 2014 році переїхав на постійне місце проживання до РФ. Там почав працювати в державному російському пропагандистському інформаційному агентстві “Росія сьогодні” та російському інформаційному агентстві News Front. Займався інформаційним викривленням подій на Євромайдані, підбурював до міжетнічних конфліктів, розпалював сепаратистські настрої серед населення окремих регіонів України, провокував національні зіткнення, формував хибний образ частини українського населення як “націонал-фашистів”.

Встановлено, що Кот підтримує керівництво РФ щодо початку військових дій в Україні. У своїх виступах на відеозаписах у інтернеті, ЗМІ, месенджерах підтримує політику РФ та має проросійські погляди. Фіксується підтримка Котом діяльності “Л/ДНР”.

peredplata