При прокуратурі Чернівецької області діятиме Консультативна рада

При прокуратурі Чернівецької області діятиме Консультативна рада Відповідне положення затвердив прокурор Буковини Павло Ванзуряк. Цей колегіальний орган має на меті сприяти здійсненню визначених законодавством завдань органів прокуратури щодо утвердження верховенства права, захисту інтересів громадян і держави від неправомірних посягань, а також підвищення авторитету прокуратури в суспільстві та налагодження ефективних взаємовідносин з інститутами громадянського суспільства. Завдяки Консультативній раді враховуватиметься громадська думка при обговоренні та ухваленні рішень з питань діяльності органів прокуратури, розроблятимуться та впроваджуватимуться громадські ініціативи, що стосуються цих питань.

«Органи прокуратури повинні і будуть працювати відкрито і прозоро для суспільства. А Консультативна рада також сприятиме у створенні умов, які унеможливлюють використання органів прокуратури для обмеження прав і свобод громадян, також в інтересах окремих осіб, політичних партій, громадських організацій», – зазначив Павло Ванзуряк.

До складу Консультативної ради увійдуть депутати Чернівецької обласної ради, представники об’єднань громадян, правозахисних, благодійних, профспілкових організацій, засобів масової інформації, науковців, інші представники інститутів громадянського суспільства.
Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata