На Буковині продовжують виявляти ухилянтів: за вихідні затримали буковинця та харків’янина, які надали підробні документи

Буковинцю і харків’янину поліцейські повідомили про підозри у використанні підроблених документів
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
Співробітники ГУНП у Чернівецькій області продовжують виявляти чоловіків призивного віку, які у період воєнного стану за допомогою фальшивих довідок намагаються виїхати з країни. Відповідно до чинного законодавства, за вчинення таких протиправних дій передбачене покарання до п’яти років позбавлення волі. 
 
Протягом вихідних, 3 і 4 вересня, поліцейські Чернівецького районного відділу поліції №2 (м. Герца) викрили двох осіб, які за допомогою підроблених документів намагалися перетнути територію України. Зокрема, на контрольно-пропускному пункті «Порубне» 30-річний вижниччанин і 41-річний харків’янин надали прикордонникам фальшиві довідки.
 
У документах були явні ознаки підробки, тому прикордонники викликали слідчо-оперативну групу районного відділення №2 для фіксації протиправних дій чоловіків.
 
Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частинами 3 і 4  статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.
 
Правоохоронці затримали порушників у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального кодексу та під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили затриманим про підозри, відтак – обрали їм запобіжні заходи у вигляді особистих зобов’язань. 
 
Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили та направили для проведення відповідної експертизи.
 
Наразі триває досудове розслідування.
 
Правоохоронці нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.
 

peredplata