На Буковині більше 1000 водіїв оштрафували за розмови по телефону під час руху

Відповідно до вимог п. 2.9 «д» Правил Дорожнього руху України водієві забороняється під час руху транспортного засобу користуватися засобами зв`язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання).

Іноді навіть секунда відволікання на мобільний телефон за кермом може привести до створення аварійної ситуації або до ДТП.
 
Від початку року патрульні Буковини склали 1013 адміністративних матеріалів на водіїв, які користувалися засобами зв’язку, тримаючи їх у руці, під часу руху транспортного засобу.
 
Про це інформує Патрульна поліція Чернівецької області.
 
Нагадуємо, що під час руху транспортного засобу водію забороняється користуватися засобами зв’язку, тримаючи їх у руці. В разі необхідності ви можете користуватися спеціальними гарнітурами, за допомогою яких стає можливим розмовляти телефоном не тримаючи його в руках.
 
Відповідальність за це порушення передбачена згідно з ч.2 ст.122 (Користування під час руху автомобіля засобами зв‘язку) КУпАП. Штраф становить 510 гривень.
 
Будьте уважними на дорозі!
 

peredplata