День захисників України на фронті: ЗСУ завдали ворогові значних втрат – Генштаб

Від початку поточної доби п’ятниці, 14 жовтня, росіяни здійснили до десяти обстрілів із РСЗВ та активно використовували авіацію. Тим часом ЗСУ завдали ворожим військам значних втрат.

Про це йдеться в вечірньому зведенні Генщтабу 14 жовтня.

Росія продовжує зосереджувати зусилля на спробі виходу на адміністративний кордон Донецької області, а також утриманні тимчасово окупованих територій Харківської, Луганської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

«Ворог не припиняє завдавати ударів по критичній інфраструктурі та цивільним об’єктам нашої країни. Протягом поточної доби постраждала інфраструктура та мирні громадяни населених пунктів Костянтинівка, Чумаки, Лебединський, Запоріжжя, Давидів Брід, Мирне та Очаків», – пише пресслужба Генштабу.

Для скоєння своїх злочинів рф використовувала крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні безпілотні літальні апарати іранського виробництва.

За поточну добу росіяни завдали:

  • три ракетні удари;
  • десять авіаційних ударів;
  • до десяти обстрілів із РСЗВ.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін.

На територію Криму з Гомеля прибув черговий ешелон із озброєнням, військовою технікою та боєприпасами.

На інших напрямках противник здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Українське та Атинське Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Стрілечтя, Червоне, Огурцове, Вовчанськ, Зелене, Стариця, Дворічна та Гряниківка;
  • на Краматорському напрямку – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Первомайське, Надія, Новоєгорівка, Ольгівка, Греківка, Ямполівка, Терни, Зарічне, Торське;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії районами понад п’ятнадцять населених пунктів уздовж усієї лінії зіткнення. Зокрема, Сіверськ, Білогорівка, Григорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Костянтинівка, Опитне, Іванград;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Бердичі, Авдіївка, Первомайське, Водяне, Досвідчене, Невельське та Мар’їнка.
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник наступальних дій не вів і продовжує облаштовувати позиції для оборони. Обстріляв із мінометів, ствольної та реактивної артилерії понад двадцять районів населених пунктів. Серед них – Новосілка, Временка, Новополь, Ненучне, Золота Нива, Вугледар, Кам’янське та Білогір’я.
  • на Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад тридцяти населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

«На тимчасово окупованій території українського Криму окупаційна влада видала наказ, у якому визначила порядок евакуації музеїв. Зокрема, для музеїв тимчасово окупованого регіону затверджено плани внутрішньої (в межах окупованого регіону) та зовнішньої (на територію Російської Федерації) евакуації. Першочерговій евакуації підлягають експонати, які мають найбільшу матеріальну цінність», – додає Генштаб.

У районах населених пунктів Хлібодарівка Донецької області, Токмак Запорізької області та Токарівка Херсонської області ЗСУ знищили до 150 окупантів та близько 100 залишили пораненими. Також було знищено 3 комплекси С-300 та до 10 одиниць іншого озброєння та військової техніки.

«За попередньою інформацією, в районі залізничної станції у місті Антрацит Луганської області наші воїни знищили значну частину озброєння та військової техніки противника, яка транспортувалася залізничним транспортом. Кількість та характер пошкоджень уточнюються», – зазначає Генштаб.

Протягом доби авіація ЗСУ завдала 13 ударів:

  • 12 ударів по районах зосередження озброєння та військової техніки;
  • 1 удар по зенітно-ракетному комплексу супротивника.

Артилерія та ракетні війська влучили по трьох пунктах управління, восьми районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також по трьох складах боєприпасів.

Нагадаємо, на півдні ЗСУ вже збили понад 100 дронів-камікадзе.

peredplata