Збували тільки «своїм»: на Буковині «накрили» масштабну нарколабораторію

На Буковині викрили злочинну групу у реалізації амфетаміну та прекурсорів (хімічних речовин, початкових компонентів (реагентів) до нього). Загальна сума вилученого становить 2,5 млн гривень.

Про це повідомляють департамент стратегічних розслідувань Нацполіції та пресслужба Чернівецької обласної прокуратури,

Організував незаконну діяльність неодноразово судимий 28-річний мешканець Чернівців. До “бізнесу” він залучив трьох місцевих жителів. У їхні задачі входило виготовлення, фасування та подальший збут амфетаміну і прекурсору фенілнітропропен.

Реалізовувався наркотик тільки перевіреним особам, які були у колі постійних клієнтів. Такий підхід дозволяв фігурантам уникати розповсюдження інформації про їхню діяльність. До числа клієнтів входили й утриманці з місць обмеження волі.

Під час обшуків силовики вилучили 3 кілограми прекурсору фенілнітропропен, 300 грамів амфетаміну, 50 кілограмів і 184 літри інших прекурсорів. Вартість речовин за цінами “чорного” ринку становить 800 тисяч гривень. Також було вилучено обладнання для фасування наркотику, електронні носії інформації та чотири автомобілі іноземних марок.

Організатора затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошено підозру за ч. 3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з конфіскацією майна. Судом фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у 200 тисяч гривень. Рішення стосовно інших фігурантів будуть прийматись в ході слідства.

Слідство триває за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

peredplata