До шести років позбавлення волі загрожує чернівчанину за зберігання дитячої порнографії

Протиправні дії чоловіка поліцейські викрили під час проведення на території Чернівецького району профілактичних заходів з протидії торгівлі людьми. Правоохоронці здійснили необхідні слідчі дії та виявили в ґаджетах порушника контент, що згідно з висновками експертизи, належить до дитячої порнографії.
 
Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.
 
Досудове розслідування встановило, що 41-річний житель Чернівців завантажив заборонену порнографічну продукцію з мережі Інтернет і зберігав її на накопичувачах пам’яті.
 
Відповідно до висновків судової мистецтвознавчої експертизи, проведеної фахівцями Хмельницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, виявлені файли мають порнографічний характер і належать до дитячої порнографії.
За результатами досудового розслідування слідчі Чернівецького райуправління поліції склали обвинувальний акт для розгляду в суді. Чернівчанина обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 301-1 Кримінального кодексу України. А саме: умисне одержання доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем та технологій, а також умисне її зберігання без мети збуту чи розповсюдження.
 
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Чернівецька окружна прокуратура.
 
 

peredplata