У Верховній Раді пояснили, яким чином можуть заборонити РПЦ та її філії в Україні

 

Потураєв пояснив, що недавно внесений проєкт закону №8262 в першу чергу має мету спросити переходи з УПЦ (МП) у ПЦУ, передають Українські Новини.

“Саме на вирішення цієї проблеми спрямований цей закон. Після початку повномасштабного вторгнення (документ розроблявся до нього) ми в нього додали запобіжників щодо церков пов’язаних з РПЦ”, – розповідає депутат.

Запобіжник у документі визначений так: “держава визнає право релігійного управління на його підлеглість у канонічних та організаційних питаннях будь-яким діючим в Україні та за її межами релігійним центрам, крім іноземних релігійних організацій, діяльність яких заборонена на території України відповідно до Закону”.

“Для того, щоб він в цих моментах ефективно працював (закон, який стосується переходів) Микола Княжицький з колегами розробили інший законопроєкт (№8221), який забороняє у нас діяльність РПЦ. Ми сподіваємося, що вони у комплекті підуть (в залі голосування). Одразу вирішимо дві проблеми: поставимо крапку в існуванні РПЦ і організацій, які будь-яким з нею продовжують залишатися афілійованими і спростимо переходи”, – зазначив він.

peredplata