Правоохоронці провели обшуки на квартирі екс-голови Чернівецької ОВА Сергія Осачука та помешканні його матері

Сергій Осачук. Фото: Чернівецька ОВА / Архів

Як стало відомо БукІнфо з власних достовірних джерел, днями правоохоронці провели санкціоновані обшуки у Чернівцях на квартирі екс-голови Чернівецької ОВА Сергія Осачука, а також в помешканні його матері. Причина обшуків наразі не відома, однак вона, ймовірно, може бути пов’язана з махінаціями автоматизованої системи “Шлях” за фактами незаконного переправлення осіб через держкордон України.

Нагадаємо, 1 грудня за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру посадовиці Чернівецької обласної військової адміністрації за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України, а також несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч. 2 ст. 332, ч. 3 ст. 362 КК України).

За інформацією джерел БукІнфо, мове йде про керівницю апарату Чернівецької ОВА

Як повідомляє Офіс генерального прокурора, слідство встановило, що підозрювана вносила відомості до систеях» про дозвіл на виїзд військовозобов’язаним чоловікам призовного віку. Встановлено понад 50 фактів виїзду чоловіків за межі України під приводом ввезення гуманітарної допомоги.

З метою вилучення необхідних документів та іншої інформації тривають санкціоновані обшуки на території Чернівецької області.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу ДСР Нацполіції України.

peredplata