Поліція закликає буковинців добровільно здати незареєстровану зброю

Поліція Буковини нагадує: добровільно здавши зброю та боєприпаси органам влади, ви звільняєтеся від кримінальної відповідальності.

Для протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів, вибухових речовин, а також попередження злочинів з їх використанням поліцейські закликають жителів Чернівецької області здати незареєстровану зброю. Щоб передати її правоохоронцям, звертайтеся до будь-якого найближчого підрозділу поліції.

Відповідно до частини 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального Кодексу України, за носіння, зберігання, придбання, передачу або збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Наголошуємо: навіть у період війни зброю, боєприпаси та вибухівку не можна зберігати без відповідних дозвільних документів. Щоб уникнути кримінальної відповідальності, нелегальну зброю та боєприпаси необхідно добровільно здати органам влади.

За додатковою інформацією та роз’ясненнями звертайтеся до підрозділу дозвільної системи ГУНП в Чернівецькій області за номером телефону (0372) 59-15-48.

peredplata