Довічне позбавлення волі загрожує двом рідним братам за вбивство подружжя пенсіонерів

Нагадаємо: 14 липня, вранці у дачному будинку в селі Ставчани виявили мертвими 83-річного чоловіка та 79-річну жінку з тілесними ушкодженнями, що вказували на насильницьку смерть загиблих. Відпрацьовуючи різні можливі мотиви злочину, оперативники карного розшуку та слідчі ГУНП в Чернівецькій області вже до кінця дня встановили особи зловмисників. Ними виявилися двоє місцевих жителі, рідні брати 26-ти та 18-ти років. Поліцейські зібрали доказову базу злочинної діяльності чоловіків та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом  для розгляду до суду.

Під час досудового розслідування співробітники Слідчого управління ГУНП спільно з працівниками відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького райуправління поліції встановили, що двоє місцевих жителі, віком 26 і 18 років, напередодні  вночі навідалися до пенсіонерів з метою заволодіння їхнім майном. Однак не розраховували, що господарі будуть вдома. Брати завдали удари обухом сокири по голові пенсіонерам, унаслідок яких вони померли. Знаряддя злочину зловмисники сховали у власному домогосподарстві. Чоловіки забрали гроші і інше майно – на загальну суму 15 тисяч гривень.

Правоохоронці затримали зловмисників в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та вилучили речові докази, зокрема знаряддя вбивства.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Буковинцям інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 187 (Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), п.1, 6, 12  ч. 2  ст. 115 (Умисне вбивство двох або більше осіб, з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження), ч. 5 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж), ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata