Цікава історія з картинами Медведчука.

 
Ще восени у маєтку кума Путіна у Пущі-Водиці слідчі вилучили близько 300 картин і передали їх на оцінку у Київський науково-дослідний інститут судових експертиз.
Ми у Слідство.Інфо отримали перелік цих картин і поговорили з мистецтвознавцями щодо їхньої вартості. Адже вони можуть стати державною власністю.
Серед вилученого, крім дивних портретів Оксани Марченко з бісеру та бурштину, виявили три картини Айвазовського. Незалежні експерти оцінили одну з цих картин приблизно у $150,000.
І ось тут починається цікаве. Наша журналістка Yana Korniychuk напросилася у державний інститут, який якраз досліджував ту саму картину Айвазовського. Експертка інституту підтвердила оригінал і сказала, що ця картина може коштувати … $3,000. Тобто у П‘ЯТДЕСЯТ разів менше, ніж нам кажуть незалежні експерти!
Не те, щоб ми у Слідстві.Інфо великі мистецтвознавці, але така різниця виглядає супер підозріло. Ми передивилися купу аукціонів і не знайшли жодної, навіть мікроскопічної картини Айвазовського за $3,000.
Якщо оцінка експертів КНДІСЕ стане відправною точкою для продажу картин, то правильним людям, допущеним до державного аукціону, вдасться купити дорогі речі за безцінь, а бюджет отримає копійки.
На жаль, експерти цього інституту на чолі з Олександром Рувіним раніше відзначалися скандальними політичними рішеннями (ми, зокрема, розповідали про їхні неправдоподібні експертизи у справі вбивства Шеремета). І тепер вони теж цілком можуть підіграти кому треба – наприклад, куму Путіна.
Наша історія про картини Медведчука тут: https://bit.ly/3wLWwHk

peredplata