Відбій! Відставка Олексія Резнікова відміняється!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Про це написала депутатка від “Слуг народу” Мар’яна Безугла на своїй сторінці у Facebook:
“Щодо Міноборони і Мінстратегпром — поки призупинили, цього тижня відставок та призначень не буде.”. I пояснила, що кадрових змін у Міноборонi не буде, Резніков залишиться поки що на своїй посаді. Враховані “ризики для системи в цілому перед Рамштайном та враховуючи можливий (великий) наступ росіян”.
І взагалі вся ця історія з відставкою Олексія Резнікова дуже смердюча. Проколи почалися від самого початку цього “вертепу”, ще 27 січня 2023 року, коли ГУР МО публічно попередило про “підготовку спецслужбами Росії широкої інформаційно-психологічної спецоперації з дискредитації воєнно-політичного керівництва України”. Мовляв “”ГУР дізналося, що, зокрема, дискредитаційна кампанія буде спрямована проти начальника Генерального штабу ЗСУ Сергія Шаптали, очільника СБУ Василя Малюка, міністра оборони Олексія Резнікова, керівника Офісу президента Андрія Єрмака…”.
Багатьом вже тоді стало зрозуміло, що назріває великий “шухер”. І тут бац… – в Україну прибули “заморські аудитори з метою перевірити розподіл і цільове використання закордонної допомоги для потреб ЗСУ. Саме “заморські аудитори” і дали зелене світло для САП, ДБР, НАБУ… провести обшуки у співробітників Міноборони, у митниці… Почалося все із злощасних курячих яєць по 17 гривень “за кілограм”. Ці злощасні яйця увійдуть в історію української корупції. Далі були мільйони доларів у валізах, вдиванах…
Наступним розділом цієї саги стала відмова Олексія Резнікова залишати посаду без рішення президента України, хоча очільник Офісу президента Андрій Єрмак наполягав аби Резніков самостійно написав заяву про звільнення. Після відмови Резнікова Єрмаку нардепи від “слуг народу” неначе в білій гарячці у неділю, пізно увечері терміново скликали засідання фракції на якій вирішили звільнити Олексія Резнікова з посади і замінити його Кирилом Будановим.
У ЗМІ і соцмережах здіймається потужний суспільний резонанс. Лідер фракції “Слуг народу” Давид Арахамія намагається вгамувати шторм і повідомляє, що нічого страшного, Резнікова всього лиш переводять наіншу посаду, на пост міністра з питань стратегічних галузей промисловості “що абсолютно логічно, враховуючи його експертизу по Рамштайну”, – написав у своєму телеграмі Арахамія. Але і це був “удар в штангу”. Арахамія не прорахував, що навіть при такій рокеровці Олексій Резніков буде відсторонений від участі в роботі міжнародного формату “Рамштайн”. “Рамштайн” – це засідання і переговори міністрів оборони і начальників Гештабів країн партнерів і союзників і не предбачає участі в ньому якогось там міністра з питань стратегічних галузей промисловості.
Ця історія нагадує провалену театральну постановку, актори якої грали свої ролі не за сценарієм, а імпровізували на ходу.
 

peredplata