Кирило Серебренников запустив акцію “Листи для Лії” на підтримку Лії Ахеджакової

Лія Ахеджакова пропрацювала в одному з найвідоміших театрів майже півстоліття

Російський режисер Кирило Серебренніков оголосив про запуск акції «Листи для Лії» на підтримку народної артистки Росії Лії Ахеджакової, яку вигнали через протести проти війни в Україні з російського театру «Современник», в якому вона пропрацювала майже 50 років.

Директор театру Юрій Кравець пояснив актрисі, що таке рішення пов’язане з «листами розгніваних людей» – ймовірно, незадоволених політичною позицією Ахеджакової.

Кирило Серебренников назвав «неприпустимим, гидким і підлим» те, що сталося з «легендою російського театру та кіно». Він запропонував передплатникам написати листи для Лії Ахеджакової, пообіцявши роздрукувати їх та особисто передати актрисі, а також відправити до «Современника», «адже тамтешній начальник скаржиться на нібито «вал листів із негативом» від глядачів». Новина про старт акції також була опублікована в соцмережах «Гоголь-центру, створеного Серебренниковим.

«Російська мерзота цінує лише кровожерливих іуд, у вигляді ху#ла та ідіотів, як ведмедів, а істинно російських порядних людей це бидло намагається втоптати у бруд. Але минає час і нащадки цього бидла згодом називають іменами вулиці цих героїв. Тому незабаром будуть вулиці з іменами і Лії Ахеджакової, і Андрія Макаревича, і Алли Пугачової та багатьох інших великих росіян, які не прогнулися перед кремлівським нацистом», «Коли з фашиської Германії виїжджав Томас Манн і Альберт Ейнштейн там теж обдурені ідіоти хрюкали: «Та хто вони такі? Та без них обійдемося чудово». Пам’ятаєте, чим все закінчилося?» – пишуть комментатори в соцмережі.

Однак є і такі, які не розуміють, що країна втрачає: «Ахеджакова – «легенда», «велика»? Серйозно?». На що отримують відповідь: «Вона людина, яка викликає дивовижне позитивне ставлення, повагу… Цього не відібрати. Давайте залишимося людьми», «Державна годівниця – це що? Туди Путлер і його злодійкувата зграя гроші вкладала? Ні. Ці тварюки тільки смоктали звідти. А гроші вкладав народ. А Ахеджакова реально народна артистка».

На підтримку Лії Ахеджакової вже виступили багато знаменитостей, включаючи Олега Басилашвілі,
Ксенію Раппопорт та Барбару Брильська. Брильська, яка знялася разом з Ахеджаковою в культовому
фільмі “Іронія долі, або З легкою парою!”, заявила в розмові з “Абзацом”, що “така Батьківщина”
недостойна Ахеджакової, і порадила актрисі виїжджати з країни. Однак сама Ахеджакова сказала
виданню, що не хоче покидати Росію: “Мені вже 84 роки, щоб звідси цокати. Нехай вони їдуть.
Я нікуди не поїду, я тут мушу все це пережити. Надто довго живу тут”.

 
 
 

peredplata