У Чернівцях з квітня стартує прийом першачків до школи: як подати документи

У перший клас: до уваги батькам майбутніх першокласників.
 
Із 3-го квітня у заклади загальної середньої освіти Чернівецької міської територіальної громади розпочнеться прийом заяв та документів для зарахування дітей до 1-х класів та завершиться 31-го травня.
 
🟢Подання заяв і документів відбуватиметься через портал «Електронна реєстрація в заклади загальної середньої освіти» https://school.isuo.org/ або електронну адресу закладу освіти.
 
🟢Відтак заклад повинен буде повідомити батьків електронною поштою про результати реєстрації та про необхідність подати особисто в заклад відповідні документи до 31 травня. У разі, якщо батьки не мають можливості зареєструватися, подати заяву та документи онлайн, то заклад має визначити для них дні та години прийому.
 
🟢Звертаємо увагу, що ЗЗСО при прийомі заяви не повинні вимагати присутності дітей, а також надання відомостей про місце роботи, посади батьків або осіб, що їх замінюють.
 
🟢Якщо станом на 31 травня кількість поданих заяв перевищує загальну кількість місць у 1-х класах, то першочергово зараховуватимуть дітей, місце проживання яких на території обслуговування закладу освіти підтвержено; дітей, які є братами/сестрами дітейякі здобувають освіту у цьому закладі, чи є дітьми працівників цього закладу освіти.
 
🟢Діти з особливими освітніми потребами, які проживають на території обслуговування комунального закладу освіти, мають право на першочергове зарахування до нього у порядку, визначеному законодавством.
 
🟢Із 15-го червня будуть прийматися заяви тільки за наявності вільних місць у закладі.
 
Джерело: Управління освіти Чернівецької міської ради

peredplata