Не суди і не судимий будеш

Антикорупційні органи потрохи вичищають негідників із судової системи. Маємо хороший “суддівський тиждень” від НАБУ/САП/ВАКС:
📍8,5 років ув’язнення з конфіскацією отримав голова Баришівського райсуду Олександр Лисюк (на фото вгорі). Його визнали винним у проханні та одержанні 2,5 тисяч доларів хабаря.
📍11 років ув’язнення з конфіскацією майна призначили екссудді Бабушкінського райсуду Дніпра Андрію Леонову (на фото внизу). Він нібито висловив прохання надати йому 30 тисяч доларів та фактично одержав половину з цих коштів за потрібні рішення у кримінальній справі.
📍10 років ув’язнення (заочно) з конфіскацією майна остаточно отримав екссуддя з Сєвєродонецька Руслан Юхимук. Апеляція ВАКС залишила в силі вирок першої інстанції. Юхимук отримав свій поки що заочний строк за хабар у 4 тисячі доларів, підробку документів та незаконне зберіганні патронів. Наразі він ховається на росії.
📍Суддю Київського райсуду Одеси Людмилу Салтан (на фото вгорі праворуч) затримали “на гарячому”. За версією НАБУ, суддя висловила прохання надати їй 5 тисяч доларів, за які вона пообіцяла ухвалити потрібне рішення у цивільній справі. Її затримали після одержання першого траншу у 4 тисячі доларів.
📍Судді Печерського райсуду Києва Тетяні Ільєвій повідомили про підозру. За версією слідства, вона незаконно зняла арешт з 110 тисяч євро та 9 тисяч доларів. Йдеться про зловживання владою і службове підроблення.
📍У п’ятницю спіймали на ймовірному хабарі у 1,1 тисяч доларів суддю Корецького райсуду з Рівненщини Євгена Кулика та адвоката-посередника. За ці кошти суддя нібито обіцяв ухвалити потрібне рішення у справі щодо нетверезого водія.
📍Верховний Суд дав новий шанс справі про ймовірний хабар Мукачівського судді Михайла Пака. Перша інстанція ВАКС призначила Паку 7 років із конфіскацією. Згодом апеляція із сумнівними аргументами це рішення скасувала і закрила
/пост розміщено командою ЦПК/

peredplata