За парковку у соборі у центрі Чернівців водії не повинні платити гроші

Парковка, яка уже багато років знаходиться на території Свято-Духівського Собору у центрі Чернівців, має бути безкоштовною і для усіх водіїв.

Про це на брифінгу сказав мер Роман Клічук.

За словами Романа Клічука, церкви знаходяться на землі, яка належить Чернівецькій територіальній громаді, але вони не сплачують за оренду землі жодних коштів.

Мер зазначив, що звернувся листом у правоохоронні органи, щоб перевірили цю парковку.

“Написали листи і в поліцію, і у податкову, щоб відреагували на парковку на території собору. Звернулися понад місяць тому, але реакції поки що не було. Тому чекаємо їхнього рішення та впливу”, – сказав Роман Клічук.

Поки що не стоїть питання, щоб заборонити там паркуватися, але мер пояснив, що парковка у соборі для усіх громадян, а не лише для вірян церкви. Крім того, за неї не можуть брати грошей.

“Якщо реакції не буде, ми звернемося ще раз до правоохоронців, також залучимо до цього медіа, бо правоохоронці мають навести лад на тій парковці. Вона там може бути, але не можуть збирати гроші з людей. І потрібно зафіксувати той факт, що кошти за паркування все ж беруть”, – сказав Клічук.

Раніше повідомлялося, що жодна церква будь-якого підпорядкування, згідно із законом, не сплачує оренду за користування землею громади міста, на території яких вона розташована.

peredplata