Уряд погодив кандидатуру зятя депутата Чернівецької облради на посаду голови Київської ОВА

 
 

У п’ятницю, 7 квітня, Кабінет Міністрів України погодив призначення Руслана Кравченка на посаду голови Київської обласної державної адміністрації.

Про це повідомив представник Кабінету Міністрів України у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

“Підтримано проєкт указу президента України про призначення Руслана Кравченка головою Київської обласної державної адміністрації”, — йдеться у публікації Мельничука.

Раніше столичну адміністрацію очолював Олексій Кулеба, якого 24 січня було призначено Володимиром Зеленським заступником глави Офісу президента.

Що відомо про Руслана Кравченка

Руслан Кравченко – український прокурор, учасник російсько-української війни, кавалер ордену “За заслуги” ІІІ ступеня. Народився у місті Сєвєродонецьк Луганської області.

У період з 8 вересня 2014 року по 10 березня 2015 року брав участь в АТО при виконанні службових обов’язків на посаді прокурора Східного регіону України у містах Дебальцеве та Бахмут.

Працював у військовій прокуратурі під керівництвом Анатолія Матіоса. 2023 року був кандидатом на посаду голови НАБУ.

З 15 березня 2021 року обіймає посаду голови Бучанської окружної прокуратури.

Кравченко також був керівником групи прокурорів, які займалися справою про державну зраду експрезидента України Віктора Януковича. У зв’язку з цим у липні 2017 року Басманний суд Москви заочно заарештував Кравченка.

За даними ЗМІ, Руслан Кравченко є чоловіком Олени Шкробанець, доньки Ігоря Шкробанця, депутата Чернівецької обласної ради з фракції “За майбутнє”, голови постійної комісії облради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей. Олена Шкробанець працює в Офісі Генерального прокурора України.

peredplata