Побиття військового у Хмельницькому: чи покарали патрульних та чи направлять справу до суду

 Поліцейські, які приїхали на виклик, стали на бік священників і затримали військового.
У Хмельницькому 2 квітня розгорівся скандал після відео, на якому священники Свято-Покровського кафедрального собору УПЦ МП побили добровольця Збройних сил України просто у церкві. Поліцейські, які приїхали на виклик, стали на бік священників і затримали військового.
Патрульних, які склали адмінпротокол щодо військового, – покарали. Про це виданню “Главком” повідомив т.в.о. начальника управління патрульної поліції Василь Орленко. За результатами перевірки вказані патрульні покарані, але їх не звільнено з лав поліції.
“За результатами проведеного службового розслідування до винних осіб застосовано інші заходи дисциплінарного впливу, натомість такий захід дисциплінарного стягнення, як звільнення із служби в поліції, не застосовувався”, – йдеться у відповіді поліції на запит журналістів.
Що стосується адмінпротоколу щодо військового, то цей документ списано з обліку, запевнив т.в.о. начальника управління Василь Орленко. За його словами, протокол до суду не скеровувався.
“На мою думку, патрульні намагалися якомога швидше зняти градус напруги. Проте виявилися обманутими. На підставі свідчень “вірян”, котрі казали, що я зірвав службу, оформили адміністративний протокол”, – розповів сам військовий Артур Ананьєв.
4 квітня депутати Хмельницької міської ради на позачерговій сесії припинили право користування земельною ділянкою всім релігійним організаціям в громаді, що належать до РПЦ/УПЦ Московського патріархату. Хмельницька обласна рада пізніше ухвалила рішення про заборону діяльність УПЦ Московського патріархату на території області.
Правоохоронні органи оголосили у розшук священника УПЦ Московського патріархату Ігоря Слободяна, який побив колишнього військовослужбовця. 20 квітня Хмельницький міськрайонний суд обрав запобіжний захід Слободяну у вигляді особистого зобов’язання. Священник після двох тижнів переховування добровільно прибув до поліції, а потім і до суду.

Продовження читайте тут: https://expres.com.ua/news/28817/?fbclid=IwAR0A6Q_G0umGgGNZVQwasnUY8uzvriue2938r4KsZtEe_UsOs6hT-FnWRwc

peredplata