«Тих високих цін вже давно немає»: вартість оренди житла у Чернівцях знизилася

Вартість оренди житла у Чернівцях стабілізувалася.

Зараз ціни поступово повертаються до показників, які фіксували перед повномасштабним вторгненням Росії в Україну, йдеться в публікації “МБ”.

Керівник рієлторського агентства Сергій Босовик розповів, яка зараз ситуація на ринку оренди житла у Чернівцях.

– Ціни справді знизилися. На сьогодні багато житла здають за довоєнними цінами. Дорожчими залишаються лише квартири в новобудовах із новим ремонтом. Вони завжди були у дефіциті, тому ціни тримаються. А хрущовки, панельки подешевшали. Ціни на них зараз – 200-250 доларів на місяць. Однокімнатні квартири у новобудовах можуть коштувати 300-350 доларів. Двокімнатні квартири у новобудовах із гарним, якісним ремонтом – від 400 до 500 доларів. Якщо ремонт не дорогий і меблі дешеві, то ціна нижча, – каже Сергій Босовик.

Рієлтор додає, що ціни залежать також і від району. Так, ціна орендованої квартири у районі проспекту Незалежності, Щербанюка, Героїв Майдану буде на 10-15 відсотків вищою, ніж, до прикладу, на вулиці Руській.

– Попит знизився. На ринку з’явилося більше квартир. Внаслідок того, що є більше пропозицій, ринок реагує – і ціни знижуються. Тому, можливо, на деякі сегменти ринку ціни знижуватимуться і далі. Щоправда, на деякі вже ні через дефіцит. Квартири у новобудовах з ремонтом інтенсивно шукають, тому ціни на них можуть навіть трохи зрости, – каже С. Босовик.

peredplata