Ну що, Сі…, догрався?

 
ЄС вперше запровадить санкції проти китайських компаній за надання військової допомоги Росії!
ЄС включив сім компаній з Китаю до одинадцятого пакету санкцій проти Росії.
Ці китайські компанії підозрюються у продажi Росії компонентів, які можуть використовуватись у виробництві озброєння.
У попередній список потрапили дві фірми з материкового Китаю – 3HC Semiconductors та King-Pai Technology. 3HC Semiconductors звинувачується у “спробі обійти експортний контроль та придбанні чи спробі придбати товари американського походження для підтримки військової та оборонної промислової бази Росії”. У свою чергу King-Pai постачає в Росію мікроелектроніку, яка має оборонне застосування, включаючи системи наведення крилатих ракет, стверджується в документі ЄС.
Також у списку є п’ять фірм з Гонконгу — Sinno Electronics, Sigma Technology, Asia Pacific Links, Tordan Industry та Alpha Trading Investments. Всі перелічені компанії займаються розробкою напівпровідників, мікрочіпів та електроніки. При цьому деякі з них перебувають під санкціями США. Крім того, під обмеження можуть потрапити дві компанії з ОАЕ, одна з Вірменії та іранські фірми, які займаються виробництвом та постачанням дронів до Росії.
У проекті санкцій йдеться про те, що електронні компоненти відіграють ключову допоміжну роль “для використання військово-промисловим комплексом Росії” при веденні бойових дій в Україні.
Брюссель досі уникав санкцій проти Китаю, оскільки не бачив доказів того, що Пекін безпосередньо постачає зброю Москві. Обмежувальні заходи потребують одноголосного схвалення 27 державами-членами, перш ніж вони набудуть чинності.
Подібний крок ЄС може викликати невдоволення Пекіна, який прагне завадити Брюсселю стати на бік Вашингтона в їх боротьбі за глобальний вплив.
Ще однією метою нового пакету обмежень стане закриття можливостей для обходу антиросійських санкцій. Зокрема, ЄС має намір припинити продаж певних товарів до країн, які продовжуватимуть брати участь в обході торгових обмежень. Також пропонується розширити список заборонених до ввезення в Росію товарів.
 

peredplata