У справі судді Князєва оприлюднили інформацію з прослуховування

Вчора на судовому засіданні ВАКС у справі судді Князєва оприлюднили інформацію з прослуховування Князєва. Він просив розфасувати хабарі у 10 пакетів по 100 тисяч доларів, два пакети по 150 і один пакет 50 тисяч доларів. Ці пакети – хабарі суддям Верховного суду, які розглядали позов Жеваго до Полтавського ГОК.
Всього справу розглядали 18 суддів ВС. Ось вони: Головуючий суддя В. Ю. Уркевич, суддя-доповідач Ю. Л. Власов, судді: В. В. Британчук Л. М. Лобойко І. В. Григор`єва С. Ю. Мартєв М. І. Гриців О. Б. Прокопенко Д. А. Гудима О. М. Ситнік Ж. М. Єленіна І. В. Ткач І. В. Желєзний О. С. Ткачук Л. Й. Катеринчук Т. А. Чумаченко В. С. Князєв С. П. Штелик
Виходить, 14 із цих 18 суддів погодилися взяти хабар. Ще чотири судді або виявилися чесними, або взяли хабар від росіян з Лужніковської ОПГ, які хочуть забрати Полтавський ГОК у Жеваго.
Ось така незручна правда про “перемогу” з арештом Князєва. Арештували одного, а ще, мінімум, 13 хабарників у мантіях залишилися безкарними.
Звертаю увагу, що, очевидно, практика хабарництва широко поширена у Верховному суді. Якби це було не так, колишній Голова Верховного Суду не ризикнув би так масово пропонувати хабар. Він боявся б, що хтось розкаже. Але не боявся. Знав, що всі хабарники будуть мовчати. Значить, були вже історії успішного хабарництва раніше.
Проблема нашого судочинства в тому, що арештували одного Князєва, а ще 13 суддів-хабарників з Верховного суду не арештовані і будуть продовжувати брати хабарі.
Більше того. Князєва теж ніхто б ніколи не чіпав, якби він не взяв гроші у Жеваго, який має конфлікт з Офісом президента.
І ще одна маленька деталь. Судячи з того, як співпрацює із слідством Князєв, все вже домовлено. Він дасть покази на Жеваго і йому нічого не буде.
Справедливим результатом справи Князєва мають бути 14 вироків суддям Верховного суду з реальними термінами позбавлення волі. Будь який інший результат – це імітація правосуддя і блюзнірство.

peredplata