Депутатка міськради Чернівців Тетяна Шепелько хоче скласти повноваження: яка причина

 

 
Тетяна Шепелько. Джерело: facebook / Тетяна Шепелько

Депутатка Чернівецької міської ради від фракції “Пропозиція” Тетяна Шепелько хоче скласти депутатські повноваження. Про це йдеться у проєкті рішення міськради.

Тетяна Шепелько вирішила скласти повноваження через сімейні обставини, повідомив Суспільному голова фракції “Пропозиція” Степан Руденко.

Шепелько пройшла до ради на виборах по списку. Її замінить наступний у списку партії кандидат. Питання про складання повноважень депутатки розглянуть на сесії 29 червня.

Що відомо про Тетяну Шепелько

  • Тетяна Шепелько – депутатка від фракції “Пропозиція”, юристка та ексрадниця колишнього міського Олексія Каспрука. Виступала проти будівельних робіт у приміщенні “Української книги”, а також будівництва на колишньому спортивному майданчику на вулиці Шептицького.
  • У жовтні 2022 року Шепелько заявила про тиск на неї з боку міського голови й подала заяву на звільнення з посади заступника начальника міського управління комунального майна. За її словами, дії з боку міського голови почали відбуватися після її публічної заяви про те, що забудовник на Шептицького, 7 не має права на будівництво. У коментарі Суспільному міський голова Роман Клічук сказав, що тиск не здійснював, на його думку, конфліктів у них немає.
  • У публічних дописах на Facebook Шепелько писала, що переходить в опозицію до міського голови.

 

  • Місцеві жителі протестували проти будівництва на Шептицького, зокрема у вересні 2022 року виходили на пікет з вимогою припинити роботи. У вересні стало відомо, що у Мінкульті не надавали дозвіл на проведення будь-яких робіт на вулиці Шептицького, 7.
  • 26 січня 2023 року депутати міськради проголосували за поновлення договору оренди землі замовнику будівництва на вулиці Шептицького, 7. Оренду продовжили на три роки. Проти цього рішення голосували лише депутати від фракції “Пропозиція”.

Хто з депутатів склав повноваження раніше

  • У листопаді 2022 року депутати Чернівецької міськради проголосували за припинення повноважень депутатів від “Народного контролю” Михайла Яринича та Івана Гончарюка. Обидва обранці повідомили, що служать в ЗСУ, тому складають повноваження для повноцінної роботи фракції.
  • Також повноваження склала депутатка від “Єдиної Альтернативи” Наталія Дембіцька. Причиною назвала працевлаштування в Нідерландах.
  • https://suspilne.media/507627-deputatka-miskradi-cernivciv-tetana-sepelko-hoce-sklasti-povnovazenna-aka-pricina/

peredplata