“Це російськомовне місто”: у Києві працівник магазину відмовився говорити українською

Автор:

 
Мовний скандал у Києві - працівник Конфіскату відмовився говорити українською - 24 Канал
Охоронець заявив, що ніхто не змусить його говорити українською / Колаж 24 Каналу

У Києві виник черговий мовний скандал через працівника магазину “Конфіскат”. Чоловік відмовився спілкуватися з покупцем українською.

 
 

Деталі скандалу розповів громадський діяч з Одеси Дем’ян Ганул. Активіст стверджує, що охоронець магазину не реагував на зауваження та продовжував порушувати закон про мову.

 

Охоронець заявив, що ніхто не змусить його говорити українською

Охоронець магазину стверджує що Київ – це нібито російськомовне місто. Дем’ян Ганул зазначив, що інцидент стався у магазині “Конфіскат”, що на вулиці Академіка Кухаря, 8.

Також активіст опублікував відео, на якому охоронець каже, що “Київ – це російськомовне місто”. Коли охоронець отримав попередження, що інцидент потрапить у ЗМІ, а ним займеться СБУ, він сказав “добре – добре”.

Охоронець “Конфіскату” назвав Київ російськомовним містом: дивіться відео

У коментарях під дописом Дем’яна Ганула деталі конфлікту описав користувач з ніком Andrii. Він зазначив, що відео з охоронцем нібито належить йому.

Відповідно до інформації в коментарі, в магазині пообіцяли розібратися зі скандальною ситуацією. Однак сам охоронець, як мовиться у коментарі в телеграмі Ганула, наполягає, що українська – не його рідна мова, тому ніхто не змусить його нею спілкуватися.

Для розуміння він навіть у розмові з адміністратором сказав, що українська мова не його рідна і його ніхто не змусить нею спілкуватись, в магазині обіцяли розібратися, але ж, я думаю, активісти доступніше пояснять особі, ніж магазин,
– йдеться у коментарі користувача Andrii.

Скриншот коментаря у телеграмі Дем’яна Ганула

Мовний скандал у Харкові

  • У Харкові між пасажиркою та таксистом Bolt виник скандал через російську музику та мову. На зауваження пасажирки таксист почав скандалити через мовне питання й російську музику.
  • За його словами, Харків – це буцімто “російське місто”, у якому завжди спілкуватися російською. Він також сказав, що України нібито не існує, і що це країна “404”.

https://24tv.ua/movniy-skandal-kiyevi-pratsivnik-konfiskatu-vidmovivsya-govoriti_n2345793?fbclid=IwAR1288HLYoB_wno2cQY_Ngqwkdvq-t8ugJ2OcA4xHE7_W36GuX4YEAvV0_w

peredplata