На лаву підсудних сяде буковинець за несплату аліментів у сумі майже 90 тисяч гривень

Дізнавачі поліції завершили досудове розслідування та скерували до суду матеріали провадження з обвинувальним актом відносно буковинця за злісне ухилення від виконання судового рішення. Порушнику загрожує виконання громадських робіт, або обмеження волі на строк до двох років.

Проводячи досудове розслідування співробітники відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції з’ясували, що 30-річний житель міста Новодністровськ не виконує судове рішення. Правоохоронці встановили, що відповідно до рішення Сокирянського районного суду з лютого 2021 року буковинець зобов’язаний виплачувати аліменти колишній дружині на утримання їхнього 4-річного сина.  

Чоловік знав про встановлене судом зобов’язання, однак ігнорував його. Загалом порушник заборгував жінці майже 90 тисяч гривень.

Дізнавачі поліції завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Буковинцю інкримінують вчинення кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 164 (Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснювала Дністровська окружна прокуратура.  

 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata