Їздив за кермом з фальшивим посвідченням: чоловіку загрожує 2 роки тюрми

39-річний чоловік замовив в інтернеті фальшиве посвідчення водія та використовував його під час керування автомобілем. Поліцейські зібрали достатню доказову базу вини порушника. Йому загрожує до двох років обмеження волі.

2 липня поточного року патрульні поліцейські за порушення Правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Nissan Primera», під керуванням 39-річного жителя Львівщини. Під час перевірки документів кермувальник надав співробітникам поліції посвідчення водія, яке мало явні ознаки підробки. Для документування правопорушення на місце інциденту прибула слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції. Правоохоронці вилучили сумнівний документ та направили його на проведення експертизи.

За вказаним фактом дізнавачі поліції провели досудове розслідування та зібрали докази причетності львів’янина до кримінального проступку.

Зокрема, поліцейські з’ясували, що чоловік у липні минулого року замовив підроблене посвідчення водія зі своїми анкетними відомостями у невідомої особи. Вартість такого фіктивного документа становила 8000 гривень. Порушник отримав фальшиве посвідчення на пошті і використовував його під час керування автомобілем.

Відповідно до висновку експерта, вказане посвідчення водія не відповідає встановленому зразку аналогічного бланку оригінального документа, що перебуває в офіційному обігу на території України.

Під процесуальним керівництвом прокуратури дізнавачі поліції завершили досудове розслідування та скерували матеріали провадження до суду. Чоловік обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 27 (Види співучасників) та частинами 1 і 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata