Всі судна які прямують до російських або окупованих портів, з 21 липня будуть розглядатися як цілі, – Міноборони України

Українське міністерство попередило, що ці судна вважатимуть такими, що “перевозять вантажі військового призначення з усіма відповідними ризиками”.
Крім того, через небезпеку Україна заборонила судноплавство в Північно-східній частині Чорного моря і Керч-Єнікальській протоці. Відповідну навігаційну інформацію для мореплавців уже оприлюднили.
“Відкрито погрожуючи цивільним судам, що перевозять продукти харчування з українських портів, здійснюючи ракетні обстріли і атаки дронами на цивільну інфраструктуру в мирних містах, навмисно створюючи військову загрозу на торговельних маршрутах, Кремль перетворив Чорне море на зону небезпеки в першу чергу для російських суден і морських портів на тимчасово окупованій Росією території України. Відповідальність за всі ризики повністю лягає на російське керівництво”, – зазначили у Міноборони.
Там додали, що доля флагмана Чорноморського флоту РФ крейсера “Москва” підтверджує наявність в Україні засобів протидії російській агресії на морі.
Ростислав Демчук з Брюсселя

peredplata