“Суддя плакав, коли дав мені чорну картку”: Харлан розкрила нові подробиці дискваліфікації

 

Ольга Харлан та Анна Смірнова / Фото FIE

Українська шаблістка Ольга Харлан поспілкувалась з пресою щодо своєї дискваліфікації від чемпіонату світу через відмову потиснути руку росіянці.

“Думаю, ви все бачили. Єдине, чого не хотіла робити – потискати їй руку, знала, що в мене є така можливість. Запропонувала їй відсалютувати клинком, але вона не захотіла. Суддя разом з кимось із керівництва турніру сказали мені піти. Я вже розігрілася до наступного матчу, була на контролі зброї в кімнаті виклику, коли хтось підійшов до мене і сказав, що потрібно поговорити.

Був директор турніру і суддя, мені сказали: “Тобі дадуть чорну картку”. Це не був вибір судді, я так не думаю, цього не було під час поєдинку. Суддя був дуже засмучений. З ним теж дуже жорстоко вчинили, з усіма дуже жорстоко вчинили. Система цієї федерації вбиває всіх, навіть суддів. Я знаю його, він італієць, він не друг, але я поважаю його як суддю. Він не дав мені чорну картку в поєдинку, сказав: “Все добре”, а я сказала собі: “Переходжу до наступного поєдинку”. Суддя плакав, коли дав мені чорну картку.

Наша федерація протестує через те, що вони змінили рішення судді. За всі ці місяці у нас не було жодних новин, чи можемо ми брати участь, чи ні, а цей турнір потрібен для кваліфікації на Олімпіаду. Не могла дочекатися змагання, напередодні ввечері знала, що здатна перемогти. Була щаслива, але водночас почала відчувати сильний тиск. Спала три години, намагалася зрозуміти свої емоції. Сказала собі: “Треба зберігати спокій, щоб виграти перший бій, а потім все буде добре”.

Було дуже важко, адже я вважала, що не повинна змагатися, бо росія є терористичною державою. Але потім сказала собі, що в мене немає вибору. Наші військові повинні захищати нас, вони стикаються з ворогами віч-на-віч. Сказала собі: “Це мій ворог, це моя війна, повинна показати, як вона має відбуватися”. Зробила це, але емоційно було дуже складно.

Я була усно уповноважена виконувачем обовʼязків голови FIE Каціадакісом, делегація 26-го липня говорила з нами про це. Чесно кажучи, люблю цей вид спорту, але ці люди хочуть зруйнувати ваше життя, вашу любов до цього виду спорту та вашу кар’єру багатьма способами. Не знаю, що буде далі, але знаю, що більше не буду виступати на цьому чемпіонаті. Тож моїй команді доведеться виступати без мене. А тепер подивимося, скільки триватиме ця чорна картка”, – цитує Харлан Pianeta Scherma.

peredplata