Буковинець заборгував власному сину понад 60 тисяч гривень аліментів

Поліцейські з’ясували, що 53-річний чоловік ухиляється від сплати колишній дружині коштів на утримання спільної неповнолітньої дитини. За вказаним фактом правоохоронці завершили досудове розслідування.

Під час досудового розслідування дізнавачі Чернівецького районного управління поліції встановили, що місцевий житель після розлучення з дружиною з січня 2021 року по червень цього року не виплачував гроші на утримання неповнолітнього сина. Увесь цей час чоловік на вимогу суду ухилявся від сплати коштів на утримання спільної з дружиною дитини. Тепер сума заборгованості становить понад 60 тисяч гривень.

Наразі дізнавачі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом стосовно чернівчанина скерували до суду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 164 (Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді громадських робіт на строк від вісімдесяти до ста двадцяти годин або арешт на строк до трьох місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata