Бурбак сказав ось так

Бурбак сказав ось такНародний депутат України, голова фракції «Народний Фронт» у верховній раді Максим Бурбак розпочав новий політичний сезон. Хоча, правду сказати, він не брав політичної відпустки і за попередній. Тобто Бурбака в Україні, на Буковині, у світі та Європі завжди було багато. То в Києві, то в Лондоні, то у Чернівцях… Скрізь Максим Бурбак був, говорив, діяв.Недавно навіть в Іванківцях Кіцманського району на зборах селян слово мав і людей послухав. А причиною стало сміття, яке хтось звідкись сюди привіз і в селі висипав. Аби смерділо…

Нардеп пообіцяв звернутися до міністра Авакова щодо розслідування справи і покарання винних. Про це він розповів на зустрічі з журналістами області.
Далі Максим Юрійович вділив чимало часу та енергії справам, які творяться в Чернівецькій міській раді. А там таке твориться, що ні в казці розказати, ні пером описати. Уже більше двох років тривають війни між депутатами і міським головою. Мандата на мандаті не залишається від бойових дій містечкових політиків. Депутати під керівництвом Василя Продана і очолюваної ним фракції «Рідне місто» мають переважну більшість разом з іншими фракціями. А мер Каспрук має те, чого не має. Жодної підтримки. Вони приймають рішення. Він накладає в…ето. Вони долають вето і… все повторюється. Секретаря у міськраді нема.

– За мовчазної згоди всіх політиків, депутатів та громадськості у Чернівецькій міській раді відбувається реванш регіоналів, – прорік Максим Бурбак. – «Шкурняк»* Романюка (виділення землі під будову колишньому агресивному регіоналові Романюку – ред.) – це плювок в обличчя всім фракціям у міськраді, всім політикам і всім чернівчанам. Прикро, що про це мовчать. Навіть лідер ВО «Батьківщина», голова облради Іван Мунтян жодної заяви не зробив з цього приводу. А навпаки, фракція його партії у міськраді підримує регіоналів з «Рідного міста».
«
Шкурняк» Романюка коштує місту від 3 до 18 млн. грн. Саме стільки коштів могли б отримати Чернівці від цієї землі. Але не все так просто. Вже було одне рішення суду щодо порушень у міськраді. Друге рішення дасть змогу цю міськраду розпустити на всі чотири сторони.

– У міськраді створилася більшість навколо регіоналів, – продовжив Максим Юрійович. – Там і «Народний контроль», і «Батьківщина», і «Свобода». Я очікую такого кроку, який був у 2011 році, коли зняли Федорука. І будуть вибори. Зараз Каспрук загартувався у борні з регіоналами. І він стовідсотково виграє наступні вибори мера.

Не краща ситуація і в Чернівецькій обласній раді, де нібито пропрезидентська партія БПП «Солідарність» має більшість, але зовсім не має місця у президії. Обласний керівник партії Володимир Куліш зайняв ялову позицію. І втратив все.

Сталося так, що президія облради опозиційна до президента, уряду, верховної ради. Юлія Тимошенко у Києві нібито в опозиції, а на Буковині вона скрізь при владі й ні за що не відповідає. У неї тут Іван Мунтян – голова облради, Пуршага – керівник управління капітального будівництва ОДА, Бартош – голова Сторожинецької РДА і т.д. Тому перш, ніж говорити про опозиційність, Юлія Тимошенко змушена відповісти на питання, де вона на Буковині.

Далі було більше. Бурбак різко засудив лісовиків, котрі вирубували і розкрадали ліс. А у соцмережах нечесні політики цю проблему вішають на плечі партії «Народний Фронт».

– В області відбулося 50 обшуків, – сказав Микола Юрійович. – Але під час них жодного разу не прозвучали прізвища Бурбака, Фищука чи Федорука. І чому наші СБУ, прокуратура два роки мовчать про проблеми у лісі, про які говорять на кожному кроці. Тепер головне, щоб ці обшуки й гучні заяви не виявились банальним піар-ходом правоохоронців перед своїм столичним начальством.

Підтримавши позиції Каспрука і Фищука, народний депутат не оминув і недоліків цих керівників. Зокрема, їхніх помилок у кадрових питаннях. Він дивується, чому досі на посадах є 400 людей у департаменті АПК. Вони вже зовсім нічого не варті. Якби їх не було, у селах так само родили б буряки, картопля, яблука, доїлися корови, паслися вівці. І тільки з однієї зарплати була би добра економія.

У департаменті охорони здоров’я тепер взагалі цілковитий безлад. Керівництво недолуге, конфлікт департаменту з комісією облради цей безлад тільки поглиблює. Тому Бурбак підтримує пропозицію заступника голови комісії Ольги Кобевко про проведення відкритого конкурсу на заміщення посад головних лікарів та керівників цього департаменту. Бо з тими кадрами, які є зараз, працювати стало неможливо. Важливу і потрібну галузь вони загнали у безпросвітний глухий кут.

Не оминyв Максим Бурбак і вже оскомений приїзд у місто депутата-втікача Ростислава Білика. Він вважає, що Білик сам повинен прийти до поліції, здатися, надіти кайданки на руки і сісти до тюрми. Тоді буде справедливо.

А «шкурняк» Чесанова, Продана, Бешлея на вулиці 28 червня, 42 треба вирішити одним махом: будинок, який там зведено без погоджень, без документів, без дозволів, слід знести з лиця міста Чернівців і його історичної частини, що входить до спадщини ЮНЕСКО.

Підсумував сказане Бурбак тим, що НФ піде на вибори і візьме там 10% голосів.

Ось так сказав Бурбак.

Вл. інф.
*«Шкурняк» (по фєні) – на сленгу наркоманів – це шкіра. На сленгу депутатів Чернівецької міської ради – це особиста вигода політиків, владців, депутатів і т.д.

peredplata