Коломойського судять як громадянина Ізраїля та Кіпру, і можуть екстрадувати у США

Олігарха Ігоря Коломойського дійсно позбавили українського громадянства, у матеріалах слідства він фігурує як громадянин Ізраїлю та Кіпру.

Про це  повідомив у Telegram радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко. Він зазначив, що у матеріалах слідства Коломойський згадується саме як іноземний громадянин, позбавлений громадянства України, тому потенційно існує можливість його екстрадиції до США. Там проти Коломойського ведуться справи. При цьому Лещенко зауважив, що запитів на екстрадицію Коломойського до США в Україну не надходило.

 

Він наголосив, що якщо такий запит надійде, то його буде виконано згідно з домовленостями між Україною та США про взаємну правову допомогу у кримінальних справах. Оскільки українського громадянства в олігарха нема, нема і жодних обмежень для цього.

Нагадаємо, СБУ офіційно підтвердила інформацію про оголошення підозри Коломойському за двома статтями Кримінального кодексу України, а саме:  шахрайство та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

Шевченківський районний суд міста Києва обрав Коломойському запобіжний захід.

Джерело: https://ua.news

peredplata