Сепаратисти наполегливо намагаються взяти під контроль українські КПП. Імовірне пряме вторгнення

Сепаратисти наполегливо намагаються взяти під контроль українські КПП. Імовірне пряме вторгнення На україно-російському кордоні залишається вкрай напруженою ситуація, екстремісти постійно атакують позиції українських силовиків. Дії сепаратистів активно підтримують з території Російської федерації, відкрио обстрілюючи з артилерії солдат української армії.

Цю новину передає «Преса України».

«Постійно здійснюються спроби бойовиків взяти під контроль прикордонні пункти пропуску «Успенка», «Маринівка», «Дякове». Українські силовики успішно відбивають всі атаки, проте знаходяться в дуже складній ситуації», – зокрема повідомив на своїй сторінці в Facebook Дмитро Тимчук, координатор групи «Інформаційне опір».

Крім того, в ніч на 23 липня, за даними «ІО», з території РФ двічі були проведені обстріли із РСЗВ БМ-21 «Град» позицій сил АТО.

Підтвердив факт постійних обстрілів з боку Росії і журналіст Юрій Бутусов, який безпосередньо вилітав на місце подій.

«Так, я отримую інформацію від наших блокованих частин, – і я спеціально сьогодні літав в сектор «Д», був у 15 кілометрах від кордону з Росією. Ознайомився з обстановкою на місці … Обстановка дуже серйозна. Російська артилерія веде ураганний вогонь по нашим військам. Об\’єкт, на який я приїхав, за пару годин до того був накритий залпом батареї «Градів» – місце пуску виявлено – це 500 метрів від кордону з РФ, сліди коліс ведуть в Росію… Постійним масованим артобстрілам піддаються всі наші підрозділи в радіусі 30 кілометрів від кордону з Росією – нас поливають тисячами снарядів. Це справжня війна», – зазначив Бутусов.

Заступник комбата «Азов» Ярослав Гончар, в свою чергу, розповів, що за останній час мали місце сім обстрілів частин, розташованих у прикордонній смузі. П\’ять з них – з території РФ!

«Якщо раніше вони заїжджали на нашу територію та імітували стрілянину з нашого боку, то зараз вже не обтяжують себе приховуванням відвертої агресії. Безпілотники літають як ворони. Після захоплення нашими військовими двох навідників вогню, інші близько підлазити бояться – тому б\’ють неточно)))

Напружена ситуація залишається в Должанському, Маринівці, Гуково. Особливо на Довжанськиому», – написав Гончар на своїй сторінці у соцмережі.

«Вчора якийсь «керівник ЛНР Болотов» оголосив про початок контрнаступу. Одночасно почалася концентрація російських військ по всьому державному кордону. Протягом останньої доби бойовики втратили Лисичанськ, Дзержинськ, Сєвєродонецьк, зате зайняли населені пункти Кожевня і Червона Зоря, відновивши контроль над стратегічно важливою ділянкою держкордону, через який надходять озброєння і найманці з Росії», – поділився оперативною інформацією про ситуацію на рубежах країни активіст Юрій Касьянов.

На його думку, тепер зрозуміло, що Путін не відступить. Військова допомога бойовикам буде нарощуватися. Путін піде до кінця і йому плювати на світове співтовариство і горезвісні санкції – влада в Росії коштує дорожче. Тому найближчі дні можуть виявитися дуже важкими і кривавими. Ймовірно пряме військове вторгнення.

peredplata