Підписані угоди про будівництво під’їзних шляхів до КПП «Шепіт» і КПП «Дяківці».

У четвер голова обласної ради Іван Мунтян на кордоні з Румунією передав документи на підписання угоди про втілення транскордонних проєктів будівництва під’їзних шляхів до КПП «Шепіт» і КПП «Дяківці» у рамках проєкту «Україна – Румунія 2014-2020» – і вже у п’ятницю вони, підписані румунськими партнерами, повернулися до Чернівців. Про це повідомив Іван Мунтян на своїй сторінці у мережі фейсбук.

«Крім кількох транскордонних проєктів, до яких обласна рада долучилася як партнер по лінії медицини (зокрема, це реконструкція відділення променевої терапії онкодиспансеру, створення відділення невідкладної допомоги, телемедичного центру в ЛШМД), ми максимально  налагодили співпрацю з румунськими партнерами щодо будівництва під’їзних шляхів до КПП, – каже Іван Мунтян. – Зокрема, щодо КПП «Шепіт» ми успішно пройшли другий етап відбору серед інших проєктів у Регіональному бюро транскордонного співробітництва в Сучаві. Цей пункт із дорогою до нього дозволить почати розблокування практично відірваного від світу через бездоріжжя Путильського району. Аналогічний проєкт, домовленість про який також була досягнута під час наших особистих зустрічей у Ботошанському повіті, переданий у Ботошани – це щодо будівництва під’їзних шляхів до КПП «Дяківці». Там партнером за моєю пропозицією виступає наша обласна Служба автомобільних доріг. Адже за правилами, одна обласна рада не може бути одночасно партнером у двох однотипних проєктах. Отже, сьогодні ці документи вже підписані!»

Іван Мунтян нагадав, що це і є та конкретна робота, про яку він говорив днями на Форумі Карпатського Єврорегіону «Карпати – 2030», організованому Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон «Карпати – Україна».

peredplata