До викладачів чернівецьких вузів вирушає «Батьківщина молода»

Сьогодні, зважаючи на події, які відбуваються в Україні, буковинська молодь вирішила поспілкуватися з викладачами вищих навчальних закладів краю. Опівдні громадські активісти «Батьківщини молодої» зібралися на чернівецькому майдані.

До викладачів чернівецьких вузів вирушає «Батьківщина молода»

Вони заготували 300 білих конвертів, до яких вклали аркуші з різними написами-закликами, котрі мають вплинути на свідомість тих, хто працює зі студентами. «Чого ви їх навчаєте: жити чи виживати?», «Освіта застрягла в хабарах, студенти купують освіту» тощо.

– Хочемо, аби кожен усвідомив, що Європа починається з мене, з вас, з будь-якої людини, – каже активіст Олександр Бербека.- Фундамент, який сьогодні закладається в країні, треба було закласти ще 22 роки тому…

Молодь «Батьківщини молодої» прагне, аби Україна мала цінності, які потрібні для її розвитку. Вони вважають, що в цьому сенсі дуже багато залежить від викладачів, котрі працюють з майбутнім держави – студентами. На запитання, чи потрібно буде відпрацьовувати пропущені пари та платити за пропуски, Олександр відповідає:
– Моє майбутнє, як і майбутнє де
ржави, не оцінюється в грошовому еквіваленті. Це викладачі чомусь оцінюють його так…
З чернівецького майдану молоді активісти вирушили до центрального корпусу ЧНУ, далі йтимуть до медуніверситету, БДФУ та інших вишів.

peredplata