Резніков подав до Ради заяву про відставку

Олексій Резніков подав заяву про відставку з посади міністра оборони України до Верховної Ради.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Резнікова.

“На виконання рішення президента України Володимира Зеленського подав до Верховної Ради України заяву про відставку. До звіту готовий. Тримаймо стрій!” – написав він.

Що цьому передувало

Зазначимо, що про відставку Резнікова говорили вже давно. Такі чутки лунали після низки скандалів із закупівлями Міноборони продуктів та амуніції для військових за завищеними цінами.

3 вересня джерела РБК-Україна розповіли про перестановки в Міноборони. Зокрема, йшлося про звільнення Резнікова та призначення на посаду міністра оборони голови Фонду державного майна Рустема Умєрова. Пізніше Зеленський підтвердив цю інформацію.

До того ж, повідомлялося, що після звільнення Резнікова можуть призначити послом у Британії. Проте ці дані поки не коментував ні президент, ні Резніков.

 
Верховна Рада розгляне заяву про відставку міністра оборони Олексія Резнікова з посади на найближчому засіданні.

Про це повідомив голова Ради Руслан Стефанчук у Facebook.

Стефанчук зазначив, що до парламенту вже надійшла заява від Резнікова про відставку з посади міністра оборони України за власним бажанням. “Заяву буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні”, – поінформував Стефанчук.

Резніков опублікував фото свого звернення, де він перерахував здобутки під час обіймання посади міністра оборони.

“Цього тижня парламенту буде запропоновано ухвалити й кадрове рішення. Хочу окреслити це зараз. Я вирішив провести заміну міністра оборони України. Олексій Резніков пройшов ці більш ніж 550 днів повномасштабної війни. Вважаю, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому”, – заявив 

Президент, що новим головою Міністерства оборони України стане Рустем Умєров.

 

Комітет Верховної Ради з питань оборони підтримав відставку Олексія Резнікова з посади міністра оборони України.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

 

За його словами, 16 членів комітету проголосували за, двоє утримались.

peredplata