В ОП готують реванш УПЦ МП

В мережу злили прослуховування розмови головного консультанта кабінету керівника офісу ОП Олега Гавриша з членом прес-служби УПЦ МП протоієреєм Віталієм Козинчуком.
Виявляється, що Гавриш (в минулому – журналіст) консультував УПЦ МП щодо вирішення резонансного конфлікту із побиттям військового в храмі УПЦ МП в Хмельницькому в квітні 2023. За це він навіть отримав грамоту від московських попів, за що Гавриш щиро дякує в розмові.
Гавриш та Козинчук обговорюють проведення переговорів між ієрархами ПЦУ та УПЦ МП задля створення нової церкви з московськими попами на чолі. Гавриш наголошує, що в УПЦ МП більше парафій і тому вона не може підпорядковуватись українській церкві. Новий українській патріарх також має бути обраним промосковською більшістю, а отже бути лояльним до Москви. Гавриш налогошує, що часу обмаль та говорить, що готовий особисто піднімати питання таких переговорів перед Зеленським. В розмові згадуються вищі очільники УПЦ МП, що свідчить про системну роботу заради організації церковного перевороту в Україні.
Гавриш багато років публічно підтримує московську церкву, пише пости на її підтримку та дає інтерв’ю, захищаючи їх позиції.
Наразі ця людина відповідає за комунікації у проекті по створенню Міжнародного трибуналу щодо злочинів росії за ініціативи президента Зеленського. Як проросійський Гавриш отримав таку посаду залишається лише здогадуватись.
Запис розмови пана Гавриша і представника УПЦ МП дивним чином співпав із звільненням митрополита Павла (в народі Паша Мерседес) з-під варти під заставу у розмірі понад 33 млн грн.
Український Телеграм

peredplata