Штрейбрехери-педагоги

Понеділок важливий день для всіх, хто слідкує і задіяний в ситуації з 7 ліцеєм.

Буде видно, хто на боці владної системи з метою переламати через коліно непокірний ( вперше, до речі, в місті) педагогічний колектив і приведе своїх дітей, аби їх навчали чи розважали інші педагоги (“честь їм і хвала” за підтримку колег). Така собі перевірка “на вшивість”.

Поки що задіяні всі совкові засоби по залякуванню, ніби то опитуванню соціологічниму, маніпуляціях різних, закликах “дітям треба вчитись!!!” І жодного бажання зрозуміти справжню причину ситуації-небажання вчителів бути холопами і безмовними статистами в руках чиновників, не найкращих, до речі. Вони ,насамперед. хочуть, і це цілком справедливо, щоб поважали їх думку, бажання і гідність.

Але це не про нинішню владу, на жаль. Т

ому, ті, хто завтра приведе до школи своїх дітей для навчання з іншими педагогами, покажуть власне ставлення до своїх вчителів, класних керівників, до ліцею і його педагогічного колективу. Такий лакмусовий папірець.

Ніхто не знає поки що , чим закінчиться ця ситуація. Сподіваюсь, чесно і справедливо. Але подивимось, чи слова самоповага, гідність, порядність мають вагу в нашому суспільстві сьогодні?

Час визначитись кожному.

Жодна влада не вічна. І слава Богу. А жити в цьому місті і вчитись в цьому ліцеї доведеться ще багатьом.

Ірина Вишневська

Штрейкбрехером називають людину, яка працює, незважаючи на страйк, відмовляється брати участь в бастуванні. Штрейкбрехери, як правило, особи, які не є співробітниками компанії, а тимчасово наймаються на роботу до або під час страйку, щоб зберегти виробництво.

В широкому значенні — зрадник, людина яка зрадила спільні або класові інтереси.

peredplata