У ліцеї №7 в Чернівцях відновлять навчання: в.о. директора призначать заступницю

У чернівецькому ліцеї №7 з 19 вересня відновлять навчання. Виконувачкою обов’язків директора призначать заступницю з навчально-виховної роботи Надію Кейван.

Про це на зустрічі з вчителями ліцею повідомила директорка департаменту освіти Чернівецької ОВА Оксана Сакрієр, передає кореспондентка Суспільного.

“Шляхом компромісу було прийняте рішення, що Сергій Кізіма повертається у свій заклад, очолює ліцей №14. Станом на сьогодні призначається виконувачка обов’язків — це заступниця колективу ліцею №7”, — сказала Сакрієр.

За її словами, переглядати правомірність доган ексдиректорки Світлани Рудько буде суд. Наразі призначили в.о. директора, щоб відновити навчання.

Що відомо про конфлікт у ліцеї №7

  • 13 вересня директорку ліцею Світлану Рудько звільнили через систематичне невиконання трудових обов’язків, повідомили в управлінні освіти. Йдеться про три догани — щодо непрозорого зарахування дітей до першого класу, нецільового використання благодійних внесків та порушення безпекового середовища. Також за результатами перевірки у ліцеї зафіксували понад 90 порушень, майже половину з яких не усунули або усунули частково.
  • Ексдиректорка не погоджується з доганами — їх оскаржує у суді, також не погоджується з результатами перевірки. На її думку, управління освіти здійснює на неї тиск та є упередженим. Рудько планує судитись через звільнення.
  • Усі вчителі ліцею написали заяви про неоплачувані відпустки на два тижні. Вчителі кажуть, зробили це, бо не погоджуються з рішенням управління освіти звільнити директорку закладу й так хочуть привернути увагу влади, щоб ті переглянули рішення. У міськраді від цього відмовляються й пропонують звертатися до суду. У коментарі Суспільному Рудько казала, що планує оскаржувати звільнення у суді.
  • З 14 вересня уроків у школі не проводили.
  • 14 вересня директором ліцею №7 у Чернівцях призначили Сергія Кізіму, який очолював ліцей №14. Батьки ліцею №14 приходили до міськради з проханням повернути Кізіму на посаду директора, а також зареєстрували петицію — станом на 17 вересня вона набрала 216 з 250 потрібних голосів.
  • 18 вересня у ліцеї не проводили уроків, натомість працювали педагоги позашкільних закладів, гуртків та клубів.

peredplata